eerste bericht!

Geplaatst op Posted in blogberichten

Hebben jullie de tuin van De Broederij al gezien? Hij wordt steeds mooier! In de zomervakantie is er hard gewerkt, onder andere door Peter en Stephan. Het terras bij de grote deuren is aangelegd en ook het pad naar de voordeur heeft stenen gekregen. Het wordt steeds paradijselijker, helemaal met de welig groeiende Goudsbloem en de kronkelende pompoenen. Fred boog zich over een heerlijk recept voor pompoensoep, die we kookten in De Broederij. Soep uit eigen tuin, geplant, gebloeid en bereid met veel liefde.

Sommige vakantiedagen waren rustig en gaven ons de kans weer even orde op zaken te stellen: onkruid wieden, kelder opruimen, pand poetsen en kippenhok verschonen. Op andere dagen was het levendig en creatief. Kinderen van de Broedplaats kwamen buurten, zetten thee uit eigen tuin en maakten insectenpotjes.

Het laatste vakantieweekend was het een drukte van jewelste! Op zaterdag kwam de Fiets4daagse langs. Ongeveer 180 mensen dronken koffie en thee bij De Broederij. Ze waren verbaasd over de plek, over de creatieve plaats die we samen opgebouwd hebben. We kregen veel enthousiaste reacties en dat doet een mens natuurlijk altijd goed, helemaal na 1,5 jaar van hard werken.

Zondag kwam Kiwanis Club Nijmegen met familieleden kijken naar de tuin. Een deel van de tuin hebben de mannen van Kiwanis voor ons aangelegd, omdat ze ons project een warm hart toedragen. Hun werk ziet er prachtig uit en dat mag de familie natuurlijk best zien! Ze volgenden workshops in de tuin en het atelier en genoten zo van het samen zijn.

Nu zijn de scholen weer begonnen en ook in De Broederij gaan we snel van start met onze nieuwe cursussen. Deze week beginnen de eerste lessen en workshops al weer.

Jorine en ik hebben in de zomer lekker gewerkt en ook heel fijn vakantie gehad. We zijn weer opgeladen en uitgerust en gaan het komende jaar vol vertrouwen in. We hebben zin in de nieuwe projecten die op stapel staan en merken dat steeds meer ondernemers de weg naar ons pand weten te vinden. Dit voelt bemoedigend. Het stroomt steeds meer en dat is op zijn minst fijn.

Ben je benieuwd naar onze plek?

Kom gerust een keer langs!

 

~

Jorine & Janneke