Het Wijkleerorkest

Ben je ook nieuwsgierig hoe je moet blazen op een trombone of klarinet? Hoe je met een strijkstok muziek kan maken met een cello of een viool? Ieder instrument heeft een andere klank en wordt op een eigen manier bespeeld.

Door deel te nemen aan het Wijkleerorkest kunnen kinderen ontdekken hoe het is om een instrument te bespelen en hoe leuk en magisch het is om samen muziek te maken.

Het wijkleerorkest wordt opgezet vanuit de Broederij, een creatieve broedplaats en ontmoetingsplek, midden in de wijk Lindenholt. Kinderen kunnen dichtbij huis, na schooltijd, samen muziek maken. Er wordt ook samengewerkt met andere jeugdorkesten en muziekverenigingen uit de stad. Op deze manier kunnen de kinderen samen spelen met al meer ervaren muzikanten uit heel Nijmegen.

Voor wie?

Het orkest is er voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, die wonen of naar school gaan in de wijk Lindenholt of Neerbosch Oost.

Repetities
Dag: Vrijdagmiddag
Start: 23 februari 2024
Tijd: Groep 1: 14.45- 16.30 uur(45 minuten instrumentles in groepen van 4-5 kinderen, 15 minuten pauze, 45 minuten orkest met beide groepen)

Groep 2: 15.45 -17.30 uur (45 minuten orkest met beide groepen, 15 minuten pauze, 45 minuten instrumentles in groepen van 4-5 kinderen)

Docenten en vrijwilligers
Het wijkleerorkest wordt begeleid door een dirigent en ervaren muziekdocenten. Muzikale vrijwilligers spelen mee in het orkest en ondersteunen in de lessen.

Instrumenten
Het eerste jaar wordt er lesgegeven op de volgende instrumenten
–  trombone
– klarinet
–  viool
– cello

De eerste vier weken proberen de kinderen alle vier de instrumenten uit. Daarna kunnen ze hun eerste en tweede voorkeur aangeven en worden er groepjes gemaakt per instrument. De kinderen krijgen het instrument mee naar huis om thuis te oefenen.

Kosten:

De eerste periode (23 februari tot 27 juni 2024) zijn de kosten 20,- voor het gebruik van een instrument. Wanneer kinderen na de zomervakantie door willen gaan zijn de kosten per half jaar: 40,- lesgeld en 20,- voor het gebruik van het instrument

Wanneer de kosten een drempel vormen neem dan graag contact met ons op.

Adres de Broederij: Nieuwstadweg 37, 6545 AM Nijmegen

Neemt u voor meer informatie contact op met Anneke Joosten, Arjanne Kuijpers of Jorine de Bruin info@debroederij.nl of 024-6793232 (di. don. vrij.)

Partners: Keizerstad Jeugdorkest,
Nijmeegse muziekfederatie, Gemeente Nijmegen, Leerorkest Nederland