Van Tuin tot Bord

Van Tuin tot Bord

Van tuin tot bord is een stichting die op drie plekken in Nijmegen een moestuin, kookteam en buurtrestaurant heeft opgezet. De Broedrij is een van die drie plekken. Heb je zin om mee te werken in de moestuin, te helpen bij het koken of aan te schuiven bij je buurtgenoten bij de maaltijd. Hier vind je alle informatie.

Moestuin
In 2022 zijn we in Lindenholt samen met buurtbewoners gestart met twee nieuwe moestuinen. Een moestuin in bakken in de voortuin bij de Nazarener Kerk aan de St.Agnetenweg en een nieuwe buurtmoestuin in de Gildekamp (achter de Broederij).

Elke donderdagochtend werken we tussen 10:00 en 13:00 in de moestuin. Vind je het leuk om mee te werken aan weer een mooie opbrengst in 2024?

Koken
Op donderdag vanaf 15.00 uur koken buurtbewoners uit Nijmegen samen met een kok een gezonde buurtmaaltijd met zoveel mogelijk groenten uit onze eigen moestuinen. We gaan uit van ieders mogelijkheden zodat iedereen kan meedoen. Zo kun je meekoken en/of andere taken op je nemen zoals boodschappen doen, groente snijden, tafels dekken, serveren, afwassen etc.

Mee-eten
Donderdagavond rond de klok van 18.00 uur wordt een gezonde driegangenmaaltijd geserveerd in Buurtrestaurant de Broederij. De biologische groenten komen zoveel mogelijk uit de eigen moestuin.

Prijs maaltijden:€ 8,00. Voor kinderen tot 12 jaar € 4,00. We hanteren een aangepast tarief voor mensen met een kleine beurs.

Reserveren voor het Buurtrestaurant is noodzakelijk en kan tot woensdagavond. Schuif gezellig aan en ontmoet andere buurtgenoten!

Aanmelden
Wil je graag deelnemen aan de kookgroep, moestuingroep of mee-eten en zo diverse buurtgenoten leren kennen? Informatie en aanmelding:

E-mail: debroederij@vantuintotbord.nl
Telefoonnummer: 024 6793232 (Gidy van Gaans)