Tuinbrigade

Tuinbrigade

Het project Tuinbrigade is een samenwerking tussen woningbouwcorporaties Portaal, Talis en Woonwaarts, Bindkracht10, de gemeente Nijmegen en de Broederij. Een groep vrijwilligers trekt de wijk in om verwaarloosde tuinen op te knappen. Het doel hiervan is om gezamenlijk bij te dragen aan een leefbaar Lindenholt.

De meeste mensen verwaarlozen hun tuintje niet met opzet. Achter een verwaarloosde tuin zit een verhaal. De wijkregisseur van de woningbouwcorporatie zoekt contact met de bewoner en wanneer deze instemt komt het team van de Broederij langs om hulp te bieden. Meestal volgt er dan in twee dagdelen een gehele metamorfose; huurder blij, buurt blij, corporatie blij.

Als eerste is er vaak veel opruimwerk te doen door het vrijwilligersteam: onkruid wieden, het terras aanvegen en struiken snoeien. De tuinen worden niet kaal achter gelaten, waar mogelijkheden zijn voor vergroening wordt dit in overleg met de bewoner uitgevoerd. De planten komen van bewoners en organisaties uit de wijk. Iedereen kan namelijk een stek van zijn plant ter adoptie afstaan aan de Broederij, hier komen ze tijdelijk in de grond te staan, zodat de planten later weer in een tuin kunnen worden geplaatst.

Op vrijdag en vanaf maart ook op dinsdag trekt een groepje vrijwilligers uit de wijk samen met Gidy van Gaans de wijk in. Houd je van werken in de buitenlucht en vind je het leuk om meer te leren over tuinieren en groenonderhoud of deel je je kennis graag met anderen? Dan zoeken wij jou.

Het is leuk en gezellig om met ons mee te doen, want:

• Je werkt samen met en voor wijkgenoten
• Er is tijdens het werken, en in de pauzes, tijd voor een praatje
• Iedereen werkt op zijn eigen tempo en binnen zijn eigen mogelijkheden
• Je maakt de wijk mooier en maakt andere mensen blij met jouw werk

En… een groene wijk is goed voor de natuur en de insecten!

Ben je geïnteresseerd? We maken graag een afspraak om elkaar te leren kennen.

Neem voor meer informatie contact op met:
Gidy van Gaans 024 6793232
Of info@debroederij.nl
(werkdagen: dinsdag, donderdag, vrijdag)