projecten

projecten

De Broederij werkt samen met verschillende partners. Klik op een van de onderstaande projecten om er meer over te weten te komen.

Tuinbrigade

Het project Tuinbrigade is een samenwerking tussen woningbouwcorporaties Portaal, Talis en Woonwaarts, Bindkracht10, de gemeente Nijmegen en de Broederij. Een groep vrijwilligers trekt de wijk in om verwaarloosde tuinen op te knappen. Het doel hiervan is om gezamenlijk bij te dragen aan een leefbaar Lindenholt.

Van Tuin tot Bord

Van tuin tot bord is een stichting die op drie plekken in Nijmegen een moestuin, kookteam en buurtrestaurant heeft opgezet. De Broedrij is een van die drie plekken. Heb je zin om mee te werken in de moestuin, te helpen bij het koken of aan te schuiven bij je buurtgenoten bij de maaltijd. Hier vind je alle informatie.

Riksja

Fietsen Alle Jaren Nijmegen biedt mensen die niet langer mobiel zijn, een gratis ritje in de riksja aan. Stichting Fietsen All Jaren Nijmegen (FAJN) en De Broederij nodigen minder mobiele inwoners van Lindenholt en Dukenburg uit om samen met de Riksja op pad te gaan en te ervaren hoe het is om de wind weer door je haren te laten gaan en je verbonden te voelen met anderen.