Riksja

Riksja

Een leven lang samen wind door je haar

Fietsen Alle Jaren Nijmegen biedt mensen die niet langer mobiel zijn, een gratis ritje in de riksja aan.

Stichting Fietsen All Jaren Nijmegen (FAJN) en De Broederij nodigen minder mobiele inwoners van Lindenholt en Dukenburg uit om samen met de Riksja op pad te gaan en te ervaren hoe het is om de wind weer door je haren te laten gaan en je verbonden te voelen met anderen. Buurtbewoners kunnen samen, of met een vrijwilliger van het project, een ritje reserveren in een Riksja. De fiets wordt bestuurd door een piloot en brengt je, langs plekken naar keuze, of naar een van de samenwerkende pleisterplaatsen voor een kopje koffie.

Riksja 1

We organiseren ook bijzondere ontmoetingsritjes.

Ben je minder mobiel en lijkt het je leuk om samen met een buurtgenoot te komen eten op donderdag bij het buurtrestaurant Van Tuin tot Bord? Samen met een eigen gast of met een vrijwilliger van het project wordt je thuis opgehaald voor een vegetarisch drie-gangen diner bij het Buurtrestaurant. Of misschien heb je meer zin in koffie en een praatje? Dan halen we je op vrijdagochtend op voor een ritje om daarna gezellig kennis te maken met buurtgenoten tijdens Klets en Koffie op vrijdag?

Kosten:
Aan het ritje zijn geen kosten aan verbonden en iemand kan kiezen of hij met een bekende gaat fietsen of met een maatje. Zorginstellingen kunnen tegen betaling ritjes reserveren.

Van tuin tot Bord; 8 euro per persoon, 4 euro voor kinderen.

Wanneer een buurtgenoot een ritje wil reserveren dan wordt dit gepland door de Riksjef. Stuur een bericht naar: fietsenallejarennijmegen@gmail.com