Dagbesteding

Geplaatst op Posted in actueel
23 juni 2020
10:00 - 17:00

De dagbesteding is met name bedoeld voor jongeren en volwassenen die graag creatief bezig willen zijn, ook voor mensen die graag praktisch bezig zijn, is er altijd van alles te doen.

We werken kleinschalig, per dagdeel zijn er maximaal 6 cliënten. Er is zowel ontwikkelingsgerichte, als arbeidsmatige dagbesteding mogelijk. Tijdens de dagbesteding vinden er in De Broederij soms ook andere activiteiten plaats, waardoor cliënten direct of indirect in contact kunnen komen met bezoekers van De Broederij.

Creatief aan de slag

We ondernemen allerlei creatieve activiteiten in het atelier op vrijdag. Je kunt van alles creëren; tekenen en schilderen, thema collage’s maken, mozaïeken, handwerken, kaarten ontwerpen, werken met hout, binnen of buiten.

Wanneer je graag praktisch bezig bent, kun je assisteren in de moestuin en kruidentuin, voor de kippen zorgen, helpen in het koffiebarretje op vrijdag of meehelpen met het bereiden van de buurtsoep op de dinsdagochtend. Zelf ideeën aanbrengen en werken aan je eigen project mag en kan ook altijd.

Profiel van de cliënt

De Broederij biedt dagbesteding aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, als re-integratie traject -weer opbouwen van belastbaarheid- als opstap naar weer regulier werk. De cliënt kan zelfstandig taken uitvoeren en vindt het fijn om creatief bezig te zijn, om aan projectjes mee te werken of om te werken aan een eigen project.

Werkplan

Voor iedereen wordt een programma op maat gemaakt, passend bij zijn of haar wensen, interesse en mogelijkheden. Je krijgt een activiteitenplan waarin staat binnen welke activiteiten of vaardigheden je je wilt gaan ontwikkelen. Er wordt gewerkt met professionele begeleiders die op vaste momenten in de week werken.

Wil je graag meer informatie, neem contact met ons op via: info@debroederij.nl, 024-6793232