Avond over kind van 9

Geplaatst op
30 oktober 2017
20:00 - 21:30

Emoties kunnen hoog oplopen bij kinderen. Vooral in de bijzondere fase van het 9-jarige kind. Een fase waarbij er van jou als ouder heel wat flexibiliteit wordt gevraagd. De ene keer heeft de 9-jarige je hard nodig en een andere keer wil hij het vooral zelf doen…

‘Mam, wat zit je haar stom!’ en ‘Kan niemand mijn gedachten lezen?’ zijn klassieke uitspraken van een 9-jarig kind. Een kind in deze fase wordt kritischer, heeft veel nieuwe gedachten en gevoelens.

Tijdens deze informatieavond gaat het over de mijlpaal in de ontwikkeling waar ieder kind van 8, 9 en 10 jaar op reis gaat. De leefwereld wordt groter en daarnaast is er een ‘interne verhuizing’. Veel ouders, verzorgers en professionals zien deze veranderingen terug in het gedrag. Thema’s als vriendschap, zelfvertrouwen en stemmingswisselingen komen hierbij aan bod. Meer kennis hierover zorgt voor meer begrip, rust en passende handvatten.

Dit is een interessante avond voor:

– Ouders van een 8, 9, 10 jarig kind

– Professionals die met deze leeftijdsgroep werken

– Opa’s, oma’s, ouders met jongere en oudere kinderen (omdat het een thema is wat levenlang doorwerkt)

 

Aan het einde van de avond ga je naar huis met:

– Gedeelde ervaringen met andere ouders

– Meer kennis over de gevoels- en denkwereld van het 9-jarige kind

– GRATIS E-BOOK ‘De reis van de 9-jarige held’

– Handvatten voor het ondersteunen van het 9-jarige kind

 

Wat anderen zeiden:

“Ik heb veel geleerd op de informatie-ochtend over het 9-jarige kind. Over deze specifieke fase wist ik nog niet zo veel. Het heeft me meer inzicht gegeven in de gevoelens en gedachten van een 9-jarige. Esther vertelt er bevlogen en enthousiast over. Haar verhaal zal voor elke ouder van 9-jarigen veel verheldering geven.”

 

“Ik vond het een super leuke en informerende avond! De oefening waarmee we begonnen, brengt je meteen terug naar de wereld van een 9-jarig kind, heel waardevol. Je vertelt op een heldere manier over de ontwikkeling van een kind. De voorbeelden vanuit je eigen ervaring als moeder en de aangename sfeer nodigen anderen uit om ook te vertellen. Zo leren we van jou en van elkaar.”

Wanneer: 30 oktober van 20.00 uur tot 21.30 uur

Deelname kost 10 euro p.p. en neem GRATIS iemand mee. Graag aanmelden via mail: esther@ikinpraktijk.nl