Wijkkoor

Geplaatst op Posted in cursus
4 oktober 2019
10:00 - 11:30

Kom langs, ontmoet elkaar en zing!

  • Voor wie: Iedereen die van samen zingen houdt, ook als beginner ben je welkom
  • Wanneer: elke vrijdagochtend van 10.00 u tot 11.30 u, behalve in de vakantie
  • Kosten: 2,50 per ochtend

Voor meer informatie neem contact op met De Broederij, info@debroederij.nl of tel: 024-6793232

Het wijkkoor van Lindenholt is een initiatief van dirigent Leo Quaijtaal. Leo woont zelf sinds 1986 in Lindenholt. Hij vindt dat de omgeving waar je huis staat meer mag zijn dan een plek om te wonen. Muziek is zijn passie en met het opstarten van dit wijkkoor brengt hij zijn werk en zijn woonplek bij elkaar, zodat wijkgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Door samen muziek te maken leer je elkaar op een andere manier kennen.

Leo heeft na zijn opleiding tot koordirigent aan het conservatorium in Arnhem gewerkt als dirigent voor kerkkoren, kamerkoren, kinderkoren en een koor voor lichte muziek. Het wijkkoor staat open voor iedereen. Volwassenen van alle leeftijden zijn welkom. Met en zonder zangervaring. De muziekstukken worden samen gekozen. Christmas Carols kunnen bijvoorbeeld op het programma komen in de aanloop naar kerst. Koorleden mogen voorstellen doen en de muziekstukken waar het koor aan werkt, kunnen in allerlei verschillende stijlen zijn. Lichte muziek, klassieke muziek, Franse chansons, het kan allemaal. Leo kijkt samen met het koor wat aansluit bij de interesses en het niveau van de koorleden. Ook als je nog nooit in een koor gezongen hebt, ben je van harte welkom om een keer te komen kennismaken en uit te proberen of het iets voor je is. Als de leden van het wijkkoor dat leuk vinden, gaat het wijkkoor ook optreden in Lindenholt.

De repetities vinden plaats in De Broederij. Leo is enthousiast over de akoestiek van de zaal daar. Het wijkkoor repeteert elke vrijdagochtend van 10.00 u tot 11.30 uur. De kosten zijn €2,50 per ochtend en consumpties zijn voor eigen rekening. Je kunt na afloop een gezellig kopje koffie drinken in het barretje van De Broederij.