OPENHUIS 8 OKTOBER

Geplaatst op
8 oktober 2022
14:00 - 16:00

Op 8 OKTOBER organiseert DE BROEDERIJ een Open Huis

Ben je nieuwsgierig wat er allemaal gebeurt op deze creatieve en sociale broedplaats, kom dan langs. We openen onze deuren tussen 14.00 en 16.00 uur. Er zijn rondleidingen door het pand en er pruttelt een lekker soepje boven het kampvuur. We laten zien waar we mee bezig zijn in het pand en in het groen en misschien zit er een leuke activiteit bij waar je zelf als vrijwilliger of deelnemer aan mee zou willen gaan doen. Tijdens deze open dag is ook een feestelijke aftrap van onze samenwerking met Fietsen Alle Jaren en kun je zelf een ritje maken op de Rikjsa.

De Broederij is een creatieve en natuurlijke broedplaats in Lindenholt. We zijn een ontmoetingsplek voor iedereen. Je gezien voelen en ervaren dat jouw bijdrage ertoe doet is een belangrijk motto dat de Broederij wil uitdragen. De Broederij brengt mensen samen en wakkert op speelse wijze creativiteit aan. Met zijn allen zorgen we ervoor dat we ons verbonden voelen met onze buurtgenoten, onze wijk en onze stad.

 

Sinds kort zorgt de Broederij voor het beheer van het gehele pand. De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt om het stuk van het pand op te knappen. De extra ruimtes zorgen er voor dat er meer ruimte is voor nieuwe projecten en idee├źn. Zo wordt er vanaf september 2022 gestart met een stofatelier. Op dinsdagmiddag werken we met verschillende technieken zoals wolvilten, naaien en haken. Je kunt aan de slag met een eigenproject maar we hopen ook dat komende winter zo veel mogelijk mensen aanhaken om gezamenlijk een groot kunstwerk te haken.

 

Binnen het groen hebben er ook ontwikkelingen plaatsgevonden. Naast het werken in de moestuin, die gelegen is achter het pand, trekt er nu ook welke week een fanatiek groepje de wijk in. In samenwerking met Portaal worden er tuintjes opgeknapt van buurtbewoners die hier zelf niet meer toe in staat zijn.

 

Een inspiratieochtend voor vrouwen, een voorleesochtend en muziekproject voor kinderen, mee eten bij Van tuin tot Bord, de soepmiddag en de riksja, er gebeurt veel in en rond De Broederij. We laten het je graag zien en zijn ook benieuwd naar wat we misschien nog samen kunnen bereiken.

Je bent welkom om langs te komen voor een rondleiding, kampvuurtje en een hapje op 8 oktober tussen 14:00 en 16:00 uur. Locatie: nieuwstadsweg 37, Nijmegen.