Maak of vermaak je eigen kleding

Geplaatst op
28 januari 2017
10:00 - 12:00

Maak of vermaak je eigen kleding

Aan de hand van een al bestaand patroon of kledingstuk (of voor de gevorderde een zelfgemaakt patroon) kan je aan de gang gaan. Hierin kunnen technische of creatieve wijzigingen gemaakt worden, al naar gelang je smaak, mogelijkheden en tijd. Hierbij komt van mijn kant, daar waar nodig, ondersteuning bij het in elkaar zetten van de kleding en wanneer je vastloopt met ideeën heb ik een en ander achter de hand.
Denk bijvoorbeeld bij het vermaken van kleding aan een jurk van een mooie stof die om te toveren is tot een jurk voor je dochter of maak er een etui van om je panty’s in te bewaren (een heel haalbaar project voor een beginner).

Het is de bedoeling dat je je eigen naaimachine meeneemt (omdat je daar thuis ook mee werkt en dan kan je mij daar ook vragen over stellen). Ik zorg dat er een machine ter plekke opgesteld staat voor een mogelijke niet-machine bezitter.
Patroontekenpapier wordt door mij gratis verschaft voor de les.

Benodigdheden:
Je stof (liefst van te voren gewassen ivm mogelijke krimp), garen, het te maken patroon (tijdschrift als bv Knip (is ook in een aantal kleine bibliotheken te leen), spelden en naalden, meetlint, tekenmateriaal, tornmesje, scharen (een voor de stof en een voor papier) en zaken als ritsen, knopen, drukkers en eventuele decoratieve zaken.

Voor wie: Volwassenen
Wanneer: 4 keer op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur, 14, 21, 28 januari en 4 februari
Kosten: €70,00 voor 4 lessen
Door wie: Nanette Klunne

Voor meer informatie en aanmelding mail naar cdoidalina@gmail.com of bel naar 0618872823