Kundalini yoga

Geplaatst op
6 december 2017
09:15 - 10:30

Kundaliniyoga is een van de oudste en krachtigste yogatradities uit India, naar het Westen gebracht door Yogi Bhajan en wordt ook wel de yoga van het bewust-zijn genoemd. Kundalini staat voor de levensenergie die in ieder van ons aanwezig is. Door het beoefenen van Yoga activeer je deze levensenergie, ontwikkel je een groter bewustzijn en bevorder je je algehele welzijn.

Iedereen kan kundalini yoga beoefenen. Je doet de oefeningen met de intensiteit die bij jou lichaam past. Het gaat er niet om, om een oefening ‘perfect uit te voeren’, maar wel met de juiste intentie en complete aandacht, en om te blijven ervaren wat het met je doet. Je brengt niet alleen je lijf in beweging, maar het balanceert ook je kliersysteem en het versterkt je zenuwstelsel.

De les bestaat uit een vaste aantal onderdelen; een pranayama (ademoefening) en een warming up, dan volgt de Kriya, een serie bij elkaar horende oefeningen. De Kriyas kunnen sterk variëren, wat kundalini yoga zeer afwisselend maakt. Soms bestaat een set uit veel dynamische oefeningen, soms zijn de oefeningen meditatiever van aard, maar voor het bewustzijn weer meer een uitdaging! We sluiten altijd af met een lange ontspanning. 

Nieuwsgierig geworden? Kom een keer –vrijblijvend- meedoen en kijk wat het met je doet!

Aanmelden of vragen? Mail naar marieke@beleefyoga.nl 

Start woensdag 6 september 9.15 – 10.30 uur (m.u.v. 20 september en de schoolvakanties)
Kosten € 162,- voor 18 lessen, losse les kost € 10,-

Marieke gaat nu ook op de donderdagavond yoga geven in een blok van 5 lessen!
Start donderdag 7 september van 20.00 – 21.15 uur (en 14,28 sept, 5 en 12 okt.)
Kosten € 42,50 voor 5 lessen.