Cursus retro naaien

Geplaatst op
18 maart 2017
10:00 - 12:00

Cursus retro rokjes en jurkjes naaien

Aan de hand van een al bestaand patroon (of voor de gevorderde een zelfgemaakt patroon) kan je zelf een ontwerp maken met een retrolook al naar gelang je mogelijkheden en smaak. (Je zou ook een kant en klaar patroon kunnen kopen en dat in de cursus kunnen maken). Ik geef daar waar nodig is hulp bij het maken, zowel technisch als creatief. Ter inspiratie kan er in door mij meegebrachte naaitijdschriften uit de jaren 30 en 40 gekeken worden.

Het is handig dat je je eigen naaimachine meeneemt (omdat je daar thuis ook mee werkt en dan kan je mij daar ook vragen over stellen). Ik zorg dat er een machine uit de jaren 30 aanwezig is ;-), voor een mogelijke niet-machine bezitter. Patroontekenpapier is gratis voor lesgebruik.

Benodigdheden: Zie Maak je eigen Swingrok!

Voor wie: volwassenen
Wanneer: Elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur, start zaterdag 11 maart
Kosten: €175,00 voor 10 lessen
Door wie: Nanette Klunne

Benodigdheden:
Stof (liefst van te voren gewassen ivm mogelijke krimp), garen, spelden en naalden, meetlint, tekenmateriaal, tornmesje, liniaal, scharen (een voor de stof en een voor papier) en zaken als ritsen, knopen, drukkers, lint, en eventueel andere decoratieve zaken. Patroontekenpapier krijg je van mij.

Voor meer informatie en aanmelding mail naar cdoidalina@gmail.com of bel naar Nanette: 0618872823